Schrijf je vandaag nog in voor de toelatingsproef Grafisch Ontwerp. Nog niet overtuigd? Kijk hier naar onze troeven

november 2023

 

Donderdag 30 november om 19:00 ontvangt Grafisch Ontwerp Tina De Souter voor een lezing. Gespecialiseerd in het maken van kunst- en fotografieboeken stroomt Tina De Souter als een frisse wind door het designlandschap. Ze werkt samen met kunstenaars uit alle hoeken van de creatieve industrie om hun gedachten en ideeën te vertalen naar boekontwerp.

 

Let's Get Phygital is een samenwerkingsproject dat in 2021 is gestart en digitale sieraden verkent. Voor deze derde editie werkten de sieraadopleidingen van London College of Fashion (UAL) en Estonia Academy of the Arts (EKA) samen met PXL-MAD School of Arts Hasselt. Studenten van de drie instellingen namen deel aan een reeks workshops en lezingen, waarbij ze leerden over en hun eigen augmented reality sieraden creëerden.

 

Agents of Concern: Images and Empathy brengt kunstenaars en onderzoekers uit verschillende disciplines bij elkaar om na te denken over de impact van beelden op ons empathisch vermogen. Hoe wekken beelden empathie op, en wat voor strategieën ontwikkelen kunstenaars en andere producenten van beelden om onze empathische blik te sturen, te manipuleren, of juist kritisch te bevragen?

 

Sebastián González de Gortari, onderzoeker aan PXL-MAD School of Arts en Faculteit Architectuur en Kunst van UHasselt, heeft het genoegen je uit te nodigen op de verdediging van zijn doctoraatsonderzoek A Fetish with Hallucinatory Ornaments.