MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen waar je na de zomer wil studeren?  Kijk hier voor meer info

februari 2016

POP=ART presenteert 60 grafische posters die telkens een titel of songregel van een bekende hit uit de popgeschiedenis voorstellen. Een beeldende historische wandeling doorheen 60 jaar pop- en rock geschiedenis. Van Elvis Presley met ‘Heartbreak Hotel’ (1956) tot Adele met ‘When We Were Young’ (2016). Stijn Van De Voorde (StuBru) selecteerde de songs. Grafisch vormgeefster Eva Goethals maakte de illustraties.
 

Het experimentele soloproject ‘GREEN SCREEN’ van beeldend kunstenaar Patrick Vanden Eynde (docent Vrije Kunsten) houdt de belofte in van een nieuwe wending binnen zijn consistent artistiek parcours. Zoals in zijn ouder werk, dat vooral gebaseerd is op collages van ‘found footage’, claimt hij ook hier weer een soort wegwerpbeeld, of eerder een overschotbeeld, als leitmotiv voor het uitbouwen van een schilderkunstige ruimte. Vanuit die enigmatische, hier gifgroene ruimte wijst de kunstenaar ons op momenten voor de actie, voor het definitieve.

Er zijn een aantal nieuwe namen aan de affiche toegevoegd. Daarnaast zijn een aantal sprekers die waren geafficheerd verplaatst. Voor een laatste stand van zaken raadpleeg de affiche in bijlage.

PXL-MAD School of Arts organiseert een unieke workshop en lezingenreeks met de internationaal bekende grafisch ontwerper Jan van Toorn en kunsthistorica Els Kuiypers. De lezingen zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

maandag 22 februari om 9.30 uur
Lezing: ‘mentaliteiten in visuele communicatie’ door Els Kuijpers
Hogeschool PXL
Campus Elfde Linie, gebouw B, aula B323
3500 Hasselt