Maxim Schoups, masterstudent Advertising Design, wint New Blood Award in Londen. Kijk hier voor meer info

juni 2016

Sarah Reynders (23), masterstudente Juweelontwerp & Edelsmeedkunst van PXL-MAD, won tijdens de opening van EXIT in Z33 de Wanatoeprijs.

Voor haar project ABJECT vond ze inspiratie in taxidermie, het opzetten van dieren. Het is een werk dat bol staat van kritiek én verwondering. “Zoals kinderen die instinctief naar een voorwerp grijpen, wil ik bij de toeschouwers dezelfde reactie ontlokken.”

Vrijdag 24 juni om 19u opent de 11e editie van EXIT in Z33 in Hasselt. EXIT/16 bundelt de afstudeerprojecten van de masterstudenten Architectuur, Audiovisuele Kunsten, Beeldende Kunsten, Interieurarchitectuur en Productdesign.De tentoonstelling is ook geopend op zaterdag 25 en zondag 26 juni van 10u tot 18u.

Wie de komende dagen in de buurt van de campus aan de Elfde Linie komt, zal twee keer kijken. Een stel studenten van PXL-MAD vonden het hoog tijd om de grote banner aan de ingang van de campus een zomers tintje te geven.  Een strandbal, snor, sombrero, Hawaii rokje… plakten ze vrolijk over de serieuze studenten op de affiches. 

Studenten van de specifieke lerarenopleiding audiovisuele en beeldende kunsten (SLO) treden buiten de vertrouwde paden van het onderwijs en organiseren in samenwerking met het Gallo-Romeins Museum Tongeren verschillende kunst-educatieve workshops voor leerlingen uit BuLo-scholen De Zonnestraal uit Tongeren en Ter Bank uit Leuven. De creaties die voortkomen uit deze interactieve workshops worden tentoongesteld in een pop-up expo op zaterdag 11 juni in het Gallo-Romeins Museum Tongeren.

De Jeugddienst van Hasselt organiseert voor de tweede keer een blokbar, dit jaar in het voormalige gerechtsgebouw aan de Havermarkt in Hasselt. Na de eerste succesvolle editie (denk aan het drieluik rond de Aquino’s) werd studente Kirsten Vanlangenacker opnieuw gevraagd om deel te nemen. Op haar beurt nodigde ze enkele medestudenten uit om samen de studeertafels onder handen te nemen.