maart 2014

MAD-studente Lien Swerts is geselecteerd om te exposeren op het beeldende kunstenfestival Ithaka. Dit jaar krijgen vijftien jonge kunstenaars de kans hun kunstwerk te exposeren in het College van Premonstreit, een leegstaande locatie met een markante geschiedenis in de Leuvense binnenstad.

Keramiek heeft de laatste 5 jaar onmiskenbaar haar plaats herwonnen binnen de hedendaagse beeldende kunst. Vele kunstenaars ontdekken en experimenteren met klei en aanverwante technieken. Onder toedoen van docenten Marieke Pauwels en Stijn Yperman is ook de opleiding Keramiek aan de MAD-Faculty geëvolueerd naar een hedendaagse opleiding, waarbij concept en conceptueel denken belangrijk zijn, zonder dat de waardevolle, soms eeuwenoude technieken aan de kant worden geschoven: beide onderdelen schragen de vernieuwde opleiding Keramiek.

Op maandag 17 maart start de opleiding Beeldende Kunsten met een nieuw initiatief. Op maandagavond, aansluitend de lessen, kan je in de Kooi terecht voor een topfilm. Voor de eerste vertoning werd gekozen voor North by North West, een pareltje van Alfred Hitchcock.

Over de middagwarmen we jou op met een selectie van kortfilms, sketches en ander lekkers. 

Inkom is gratis. Be there!.

Ann Bessemans, typografe en docente aan de MAD-faculty, opleiding Beeldende Kunsten, bezorgde Bpost een wereldrecord. Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag (8 maart 2014) wilde de Belgische nationale bank een postzegel uitgeven met het artikel uit het VN-verdrag over de uitbanning van alle vormen van discriminatie tegen vrouwen. Bij voorkeur de integrale tekst van het artikel telt, bij voorkeur in de 4 talen van het VN-verdrag. En als het even kan ook zo dat de tekst leesbaar is.