MAD ABOUT ARTS? Maar nog niet beslist wat en waar je volgend jaar wil studeren? Schrijf je dan in voor onze infodag op zaterdag 9 maart (10:00 - 14:00). Kijk hier voor meer info

september 2015

Onderzoekster en docente Ann Bessemans (PXL-MAD/UHasselt) was naar aanleiding van haar selectie voor 'New Scientist Wetenschapstalent 2015' vorige week woensdag te gast bij Bart Schols in het programma 'De Afspraak' op Canvas.

De afstudeerprojecten van de kersverse masters Billie Van Nieuwenhuyzen (Juweelontwerp) en Kaatje Schreurs (Interactieve vormgeving) werden geselecteerd voor ‘Week van het Ontwerpen 2015’! ‘Week van het Ontwerpen 2015’ vindt plaats van 28 t.e.m. 31 oktober in de Budafabriek Dam 2A, Kortrijk. 

Draagbare kunstobjecten met kabelafval

De onderzoeksgroep READSEARCH met coördinator Ann Bessemans is een nieuwe onderzoekslijn binnen FRAME en focust zich op typografisch leesbaarheidsonderzoek. Vanuit een praktijkgerichte ingesteldheid wordt letterontwerp bekeken onder een multidisciplinair en wetenschappelijk perspectief. De artistieke praktijk vormt naast theoretisch onderbouwd onderzoek een substantieel aandeel.

READSEARCH biedt een unieke omgeving waarin ontwerpende onderzoekers, letterontwerpers, wetenschappers, studenten en stakeholders samengebracht worden door onderzoek, ateliers, cursussen en documentatie.