MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen waar je na de zomer wil studeren?  Kijk hier voor meer info

oktober 2016

Zaterdag 29 oktober organiseert het ModeMuseum Hasselt in samenwerking met Peter De Cupere en Koan Jeff Baysa SILLAGE.
10 naakte professionele modellen dragen ieder één parfum. Bezoekers zijn geblinddoekt en beleven op muziek van Buscemi een uiterst unieke sensuele ervaring rond geuren ... en zwarte kleuren.

http://www.thenakedperfumance.com

Ilse Van Roy, docente glaskunst aan PXL-MAD, exposeert tot 13 november op EUROPEAN GLASS CONTEXT 2016 in Bornholm (Denemarken) een installatie bestaande uit een indrukwekkend fotografisch beeld en een oogstrelend diepzwart glazen object.

De titel ‘La Force Du Noir’ verhult al een tip van de sluier. Een duistere bol die zich als een bloem naar de hemel opent, net voor het vallen. Zwart als kracht dat het goede aantrekt. Het licht dat weerkaatst op haar glazige contouren maakt het object breekbaar. 

Luster – Clay in Sculpture Today in Tilburg is een internationale tentoonstelling rond de verschillende aspecten van keramische sculptuur.  

Mirthe Van Hove is 3de bachelor studente Juweelontwerp aan PXL-MAD School of Arts en kan trots bekend maken dat ze geselecteerd is voor The Young Designer’s Corner van The Munich Show (München).

Mirthe nam deel met jaar “JewelBox” — ontwikkeld uit Alpaca en zoetwaterparels — waarin ze wil aantonen dat er innovatiever kan worden omgegaan met de manier hoe sieraden worden verpakt. Nu zijn dat veelal standaard doosjes maar wat gebeurt er als de verpakking een meerwaarde vormt voor het sieraad of het sieraad de verpakking op zich is?

Atelier Keramiek van PXL-MAD werd samen met vier andere Europese Hogescholen uitgenodigd door het Institut für Künstlerische Keramik und Glas (IKKG) van de Hochschule Koblenz voor een workshop ‘specifieke glazuurtechniek’. Een mooie en unieke kans voor studenten om zo een sensationeel gebeuren life bij te wonen.

Machteld Steukers en Sander Motmans gaven voor buitenlandse collega’s een boeiende presentatie over hun artistiek werk; plaatsten zo PXL-MAD op de kaart én creëerden vruchtbare samenwerkingen voor de toekomst.

In het kader van de Stadstriënnale TRADEMARKS presenteert geurkunstenaar en docent Peter de Cupere 'TouchLogo'. Met TouchLogo toont Peter honderd verschillende voorbeelden van mogelijke tastlogo’s. Het zijn gebaren en handelingen waarbij de verwelkoming via handdruk vervangen wordt door wederzijdse aanrakingen die symbool kunnen staan als logo voor een bedrijf, organisatie of instituut.