MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen waar je na de zomer wil studeren?  Kijk hier voor meer info

januari 2018

 

Felieke van der Leest (NL) begon in 1986 haar opleiding als een traditionele goudsmid. Na het afronden van die opleiding in 1991 startte ze een vervolgopleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hier zet ze haar geliefd tijdverdrijf uit haar kindertijd, namelijk breien en haken, in voor de creatie van sieraden die steeds omhuld zijn met een laagje humor. Reeds 20 jaar stelt ze haar werk wereldwijd tentoon in kunstgaleries en grote retrospectieve tentoonstellingen in musea.

De 2de bachelor studenten Juweelontwerp & Edelsmeedkunst van PXL-MAD presenteren nog tot 3 februari hun sieraden bij 'multiple', de galerie van docent Audi Pauwels in Hasselt. Een multiple is een sieraad dat in kleine serie kan gemaakt worden, rekening houdend met een commercieel karakter. Naast ontwerp en productie komen ook marktonderzoek, prijsbepaling en technische kwaliteiten aan bod. 

‘MAD multiple’ loopt nog tot en met 3 februari 2018.
Finissage: zaterdag 3 februari om 18u, ‘multiple', Maastrichterstraat 66, 3500 Hasselt

 

Ook dit jaar werd de digitale wenskaart van Hogeschool PXL ontwikkeld door studenten Grafisch Ontwerp van PXL-MAD. Met dank aan Andy Guo, Jules Dufooz, Elisa Geukens, Anatolij Lessota en Robin Vervoorden voor het bijzonder, artistiek en mooi resultaat. De begeleiding werd verzorgd door Bob Dekkers, docent Interactieve Vormgeving.

PXL-MAD School of Arts wenst u een mooi, succesvol en creatief 2018!

 

MyMachine is gebaseerd op co-creatie tussen verschillende onderwijsniveaus die samenwerken om ‘droommachines’ te realiseren gedurende één school-/academiejaar. Kinderen van het lager onderwijs bedenken een droommachine, studenten hoger onderwijs ontwikkelen het concept en leerlingen technisch secundair onderwijs bouwen een werkend prototype.