PXL-MAD organiseert donderdag 8 oktober een extra toelatingsproef. Zo bieden we 'late beslissers' alsnog de kans om het academiejaar te starten. Geïnteresseerd? Schrijf je dan vandaag nog in via deze link. Meer informatie over de inhoud vind je onder 'Toelatingsinfo' op de homepage.

 

MAD-exposure

MAD-EXPOSURE staat voor de organisatie van tentoonstellingen met werk van studenten. Dit doen we zowel in eigen huis als op externe locaties. Studenten leren langs deze weg hun werk presenteren aan een kunst en cultuur liefhebbend en kritisch publiek.

Specifiek voor Juweelontwerp & Edelsmeedkunst (keuzetraject) leren studenten zowel unieke objecten als kleine series (multiples) ontwikkelen die prijs/kwaliteit interessant zijn voor een ruimer publiek en commercieel/financieel beredeneerd voor de student ontwerper.

Onder de titel GYM — Generating New Masters — organiseert Vrije Kunsten reeds jaren tentoonstellingen/toonmomenten met het werk van masterstudenten. Locatie voor de exposities is de oude turnzaal op Campus Elfde Linie in Hasselt, dat tevens hun werkruimte is gedurende het academiejaar. GYM heeft als doelstelling het werk van masterstudenten te presenteren aan een ruimer publiek. Op die manier wordt het atelier een soort van vitrine op de werking en werken van de masters Vrije Kunsten. Daarnaast zal het voor de student een oefening zijn zich te presenteren aan een kunstminnend of -kritisch publiek. GYM vormt zo een uithangbord en schakel tussen het masteratelier en het professionele tentoonstellingsveld.

In de lente werken de 3e bachelor studenten Vrije Kunsten aan een project 'Kunst in de Openbare Ruimte'. Doelstelling is om binnen een bepaald thema een kunstproject of -object te ontwikkelen in relatie met de omgeving of context.

De projectruimte KRIEG biedt letterlijk en figuurlijk ruimte voor soloprojecten van jonge opkomende kunstenaars niet PXL-MAD gerelateerd. De Kooi is De Korridor zijn polyvalente expositieruimtes die ruimte bieden aan studenten en docenten om projecten, al dan niet ateliergebonden, te tonen aan een eerder intern publiek.

Meer info:
Coördinator: Stijn Maes, Stijn.Maes@PXL.BE