PXL-MAD opent nieuw academiejaar met tentoonstelling van Honoré d'O. Meer info

Nieuws

 

Naar aanleiding van 10 jaar Hogeschool PXL organseert PXL-Research op donderdag 5 oktober De PXL Research Day. Beslis mee wie er de PXL Research X-factor Award in de wacht sleept! Breng vandaag nog jouw stem uit (1 stem per persoon)! Voor PXL-MAD is de onderzoeksgroep Readsearch van Ann Bessemans en haar team genomineerd.
 
Maak hier kennis met de projecten

 

Het oeuvre van Daan Gielis (1988-2023) vertrekt doorgaans van bestaande beelden. Die beelden worden dan omgevormd, in een andere context geplaatst, en met andere materialen opnieuw opgebouwd. Het resultaat is origineel en vaak verrassend gelaagd. Persoonlijke ervaringen van Gielis vervlechten zich met een commentaar op de wereld waarin we leven. 

Karin Peulen en Mike Feyen  —  Hortus Horti Horto
tot 21 september 2023 @ Havenstraat, Hasselt (BE)

Caroline Coolen  —  WILD APPLES
vernissage zondag 24 september 2023
expo tot 22 november 2023 @ abdij Sint-Truiden (BE)

Caroline Coolen  —  TRANSFER
tot 24 september 2023 @ ARTZUID 2023, Amsterdam (NL)

Marieke Pauwels  —  Premio Faenza / 62nd Faenza Prize
tot 29 oktober 2023 @ International Museum of Ceramics, Faenza (IT)

EXcITed presenteerde eind juni tot begin juli in MAD Gallery — de indrukwekkende expositieruimte in gebouw G op campus Elfde Linie in Hasselt — de afstudeerprojecten van de masters Vrije Kunsten van PXL-MAD.

Kijk hier naar de showreel van de expositie

 

Ann Bessemans, onderzoeker en docent aan PXL-MAD Hasselt, haalt opnieuw een research grant van 75000 Dollar binnen van Microsoft Advanced Reading Technologies (USA) voor een leesbaarheidsonderzoek omtrent emotie in tekst.