Schrijf je vandaag nog in voor de toelatingsproef Grafisch Ontwerp. Nog niet overtuigd? Kijk hier naar onze troeven

Nieuws

Van 20 tot 29 augustus 2024 organiseert Villa Verbeelding i.s.m. PXL-MAD School of Arts een nieuwe Summer School Illustratie met o.a. Carll Cneut, Rébecca Dautremer, Isabelle Vandenabeele, Sebastiaan Van Doninck en Kaatje Vermeire. Studenten van PXL-MAD hebben het voorrecht om eerder in te schrijven en genieten ook van een fikse korting.

Kijk nog vandaag hier voor meer info

 

Vrijdag om 19:00 vindt in het Cultuurcentrum Hasselt (CCHA) de Wanatoe Award Ceremonie plaats, gevolgd door de Feestelijke Opening van EXIT. Wie de Wanatoeprijs mee naar huis neemt werd bepaald door een tienkoppige jury. Dit kan je vrijdagavond live bijwonen.

Maxim Schoups, masterstudent Advertising Design, sluit zijn opleiding af op wel zeer memorabele wijze: hij slaagde erin om een van de felbegeerde maar zeldzame D&AD New Blood Awards te winnen. Deze internationale wedstrijd voor studenten en jonge starters in de grafische en communicatie sector, selecteert het beste werk wereldwijd. Sinds 2009 wonnen slechts 11 Belgen een New Blood Pencil.

 

Lieven Segers  —  Souvenirs From Whimsical Travels
tot 22 juni 2024 @ Base-Alpha Gallery, Antwerpen (BE)

Lieven Segers  —  Any way the wind blows
22 juni - 15 september 2024 @ C-mine, Genk (BE)

Caroline Coolen  —  Gegrond
23 juni - 6 oktober 2024 @ Emile Van Doren Museum, Genk (BE)

Stef Driesen  —  UNDERTONE
22 juni - 1 september 2024 @ Gallery Sofie Van de Velde, Antwerpen (BE)

Is de masterproef door generatieve artificiële intelligentie op sterven na dood? Bert Willems, Hoofd Onderzoek aan PXL-MAD School of Arts, blaast het sluitstuk van het hoger onderwijs nieuw leven in. Zeggen dat generatieve AI de dader is, is een dooddoener. Wel laat AI misschien eerder zien hoe doods ons onderwijs geworden is.

Lees hier het volledig artikel in rekto:verso