MAD ABOUT ARTS? Maar nog niet beslist wat en waar je volgend jaar wil studeren? Schrijf je dan in voor onze infodag op zaterdag 9 maart (10:00 - 14:00). Kijk hier voor meer info

Nieuws

Donderdag 7 maart organiseert PXL-MAD de boekpresentatie ‘Kunstenaars denken’ van auteur Bert Willems, hoofd onderzoek van PXL-MAD School of Arts. Het boek is een bundeling van essays die de belangrijke positie van kunstenaars en ontwerpers binnen de academische wereld bespreekbaar maken. Bert Willems gaat zelf in gesprek met Luc Derycke (Uitgeverij MER. B&L). Nadia Sels, docent/onderzoeker aan PXL-MAD en Professor aan de Faculteit Architectuur en Kunst van UHasselt, is moderator. De avond sluiten we feestelijk af met drank en live muziek van PXL-Music.

'Drawning at PXL-MAD School of Arts' presenteert in 't Scheep in Hasselt een selectie van tekeningen van studenten en geeft een blik op het potentieel van onze studenten die in het tekenatelier vrijelijk gestuurd worden om in individuele projecten te bouwen aan een persoonlijke beeldtaal. Na de waarneming staat hier het beeldend handelen centraal: het construeren, deconstrueren en transformeren van (eigen) beelden.

PXL-MAD organiseert i.s.m. VONK ook dit academiejaar een reeks spraakmakende lezingen met beeldende kunstenaars. Donderdag 22 februari ontvangen ze Dennis Tyfus, beeldend kunstenaar, radiomaker, grafisch vormgever, muzikant, uitgever (met zijn eigen label Ultra Eczema), no-choice tatoeëerder en applausmeter.

Aline Verstraeten  —  VLOEDLIJN
van 1 tot 29 maart 2024 @ MAD-Gallery, Hasselt (BE)

Griet Moors  —  VLOEDLIJN
van 1 tot 29 maart 2024 @ MAD-Gallery, Hasselt (BE)

Aline Verstraeten  —  Moodlight
tot 3 maart 2024 @ The Platform, Brussel, Antwerpen

Peter de Cupere  —  L'art de rien
tot 17 maart 2024 @ Centrale, Brussel (BE)

Lieven Segers  —  LETTEREN
tot 19 april 2024 @ Provinciehuis Antwerpen (BE)

Sieraadontwerper Gésine Hackenberg gebruikt verschillende technieken en materialen om de conceptuele overlap tussen sieraden en aspecten van het dagelijkse leven te verkennen. Ze onderzoekt hoe huishoudelijke gebruiksvoorwerpen en materialen zich verhouden tot het individu en het lichaam. Geschiedenis en klassieke onderwerpen uit de beeldende kunsten en sieraden dienen als belangrijke inspiratiebronnen waarvan ze elementen vertaald naar een eigen en hedendaagse context.