PXL-MAD organiseert donderdag 8 oktober een extra toelatingsproef. Zo bieden we 'late beslissers' alsnog de kans om het academiejaar te starten. Geïnteresseerd? Schrijf je dan vandaag nog in via deze link. Meer informatie over de inhoud vind je onder 'Toelatingsinfo' op de homepage.

 

Nieuws

Een overzicht van alle exposities door docenten van pxl-mad.

Het nieuw academiejaar start weldra op. PXL-MAD organiseert haar onderwijs via hybride vorm. Concreet: de 1e bachelorstudenten zullen zoveel als mogelijk hun onderwijs 'on campus' volgen. Voor de andere jaren (2BA, 3BA en de masters) streven we naar een gemengde vorm van minstens 50% 'on campus' en 50% via zelfstudie en online onderwijs. Praktijkvakken zoals Atelier en Tekenen zullen zoveel als mogelijk fysiek georganiseerd worden. Theorie en hoorcolleges half on campus en half online. Vanzelfsprekend zorgen we voor een leeromgeving die corona proof is.

Via deze virtuele rondleidingen geven wij je vanuit je kot een unieke inkijk in onze gebouwen, infrastructuur en sfeer.

Grafisch Ontwerp

Juweelontwerp & Edelsmeedkunst

Vrije Kunsten

 

Louise Goffin, Laura Kreemers, Christina Lubon en Luca Tsouloulis, vier beloftevolle studenten Grafisch Ontwerp, zorgden voor de illustraties, de grafische vormgeving en het artwork van het boek 'Taalduiken en artisticuleren'. Met een sterke dosis flexibiliteit en verantwoordelijkheidszin ontwikkelden ze als team binnen de module MAD-Projects op een ongelooflijke wijze dit prachtig resultaat: een lijvig boek van 164 pagina's in full color met hardcover.

 

De opening van de nieuwbouw van PXL-MAD School of Arts in Hasselt was een grandioos succes. Meer dan 400 bezoekers konden kennis maken met dit fantastisch gebouw en werk bewonderen van wereldberoemde kunstenaars (i.s.m. het S.M.A.K.) en docenten schilderkunst van eigen huis.

De tentoonstellingen 'No More Boring Art!' en 'Het Schilderatelier, 65 jaar Hoger Kunstonderwijs te Hasselt' zijn omwille van de huidige maatregelen omtrent corona minstens tot 20 april gesloten.

Met dank aan Katleen Verjans voor de fotografie.