Agenda

FRAME in CCHA

Homework C33 is de artistieke residentiële werkplek in CCHA. FRAME is een multidisciplinaire onderzoeksgroep met zowel grafisch vormgevers, architecten, kunstenaars als theoretici van PXL-MAD en UHasselt. Beelden worden door FRAME dan ook ruim opgevat. Het gaat niet enkel over te kaderen beelden zoals schilderijen, tekeningen en foto’s, maar ook over installaties, sculpturen, interieurs, gebouwen, landschappen, literaire teksten.

Guillaume Leblon in De Kooi

Onder de noemer 'S.M.A.K. goes MAD' gaat het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent een samenwerking aan met PXL-MAD School of Arts in Hasselt. Het project zal bestaan uit drie tentoonstellingen gedurende het academiejaar 2019-2020. 

Tijdens de eerste venue toont S.M.A.K. één installatiewerk uit haar collectie THERE IS A MAN van de Franse kunstenaar Guillaume Leblon (°1971), een belangrijke recente aankoop van S.M.A.K. dat een solotentoonstelling wijdde aan Leblon in 2016.

Pascal Janssen in De Vitrine

Tot 30 oktober kan je in De Vitrine — de glazen expositieruimte van De Serre in het centrum van Hasselt — het werk van de jonge kunstenaar en alumnus Pascal Janssen (°1993, Gent) bewonderen.

Janssen verkent obsessief muziek en werkt ook als freelance grafisch ontwerper in de muziekwereld. Aangetrokken door de esthetische aspecten van hedendaagse subculturen verkent hij nieuwe stijlen en trends in de muziek en presenteert hij deze op een speelse manier via zijn schilderijen. De expositie Subculture Doesn’t Age Well is 24u op 24 te bezichtingen.
 

Infodag van 13 november 2019

Kom woensdag 13 november 2019 tussen 18:00 en 21:00u naar de infodag van Hogeschool PXL en ontdek dat PXL-MAD School of Arts de opleiding biedt die jij zoekt. Je maakt kennis met het curriculum. Studenten en docenten beantwoorden al je vragen.

Lukt 13 november niet? Geen probleem. Wij organiseren twee opendeurdagen op zaterdag 14 maart en zaterdag 25 april 2020, telkens van 10:00 tot 14:00u.