Agenda

Openlesdag

Nieuwsgierig naar de theorie- en praktijklessen van de opleiding Beeldende Kunsten? Zin in een babbel met de huidige eerstejaarsstudenten? Dan is de openlesdag iets voor jou! Kom woensdag 2 mei 2018 zelf proeven van de dynamische sfeer van PXL-MAD. Je maakt kennis met studenten, docenten en een belangrijk aantal vakken van ons curriculum.

Het programma kan je downloaden via de link hieronder.
Inschrijven: klik dan hier.

 

 

KRIEG presenteert Stefaan Dheedene

Uit het werk van Stefaan Dheedene blijkt een bijzondere interesse voor het esthetische en politieke verband tussen vormen en modellen. Zijn werk gaat dieper in op de intieme relatie tussen gelijkenis en verschil. De werken ontstaan vanuit een vertaling en het herordenen van uiterst herkenbare tekens en objecten. Ze komen allen geïsoleerd tot stand en vormen samen, in de vorm van een tentoonstelling, een beregeld apparaat, een plek die ons herinnert aan een orde. 

Expo 'Escapisme'

Donderdag 3 mei om 19u stellen de studenten van de afstudeerrichtingen Grafisch Ontwerp, Juweelontwerp & Edelsmeedkunst en Vrije Kunsten van PXL-MAD hun beeldend werk tentoon in de Velinx in Tongeren. Het thema waarrond werd gewerkt is 'escapisme', of het ontvluchten van een werkelijkheid waar het uiteindelijk integraal deel van uitmaakt. Thema's als 'illusie, 'extase', 'dilemma', 'vervreemding', 'tout est grâce' en 'metamorfose' passeerden eerder al de revue.

 

Lezing Lucy Sarneel

Lucy Sarneel (°1961, Amsterdam) beschouwt het sieraad als “slow art in a fast world”; als een voorwerp van concentratie en energie, waar zowel drager als toeschouwer op “inzoomt”, uitnodigend tot bespiegeling en projectie van gevoelens. Sieraden vervullen voor Lucy voornamelijk de rol van krachtgever en beschermer in een ruimere betekenis dan die van een amulet.