Agenda

Infodag 27 april 2019

MAD about Arts? Dan is PXL-MAD iets voor jou. Kom zaterdag 27 april naar de infodag van PXL-MAD School of Arts in Hasselt en ontdek dat de opleiding Beeldende Kunsten dat is wat jij zoekt. Je maakt kennis met studenten en docenten, krijgt informatie over het curriculum en je bezoekt de ateliers van de verschillende afstudeerrichtingen (Grafisch Ontwerp, Juweelontwerp & Edelsmeedkunst en Vrije Kunsten). Ook voor informatie omtrent de Educatieve Masteropleiding kan je dan bij ons terecht. De deuren staan open van 09:00 tot 13:00u. Tot dan! 

 

Notte Bianca

 

In de nacht van 30 april op 1 mei organiseert PXL-MAD School of Arts in samenwerking met de Academia Di Belle Arti Di Firenze de tekenmarathon 'NOTTE BIANCA'.

Tijdens deze 12-uren durende tekenmarathon worden de deelnemers gezamelijk ondergedompeld in een wereld van dans, live music, performance, storytelling en meer… Zintuigen worden geprikkeld, perceptie wordt gewijzigd, uithoudingsvermogen getest, grenzen verlegd!
Via livestream-communicatie zal er een wisselwerking zijn tussen de Noordelijke en Zuidelijke participanten.

Symposium Houtsnede

De Houtsnede is een combinatie van twee tentoonstellingen en een internationaal symposium. In het symposium 'Hoogdruk! De houtsnede als expressiemiddel' willen we onderzoeken in hoeverre de houtsnede ook vandaag nog uitdagingen oproept voor kunstenaars en illustratoren.

De reizende tentoonstelling 'Hoogdruk! De houtsnede, democratisch expressiemiddel bij uitstek' toont de geschiedenis van de houtsnede tot en met de hedendaagse toepassingen. De tijdelijke tentoonstelling 'Cutting Edge. Houtsnede vandaag' is gericht op de meest actuele tendensen.