MAD ABOUT ARTS? Breng dan zeker een bezoek aan de expo VLOEDLIJN. Nog tot 29 maart in MAD-Gallery Hasselt. Kijk hier voor meer info

oktober 2017

 

SYNAPS Park. Dat is de nieuwe naam van de zorgcampus in Genk waarop momenteel de hoofdcampus van het ZOL (Ziekenhuis Oost Limburg), de Limburgse Zorgacademie (LiZa), Kinderdagverblijf Wombat en het Kinderpsychiatrisch Centrum (KPC) gevestigd zijn. 

Ann Bessemans is onderzoeker en docent typografie aan PXL-MAD School of Arts. Ann wordt door tal van organisaties, universiteiten en kunsthogescholen wereldwijd uitgenodigd voor lezingen, workshops en samenwerkingen omtrent haar typografisch onderzoek rond leesbaarheid.

Vorig jaar werd Ann lid van De Jonge Academie — een autonoom werkende vereniging van toponderzoekers en –kunstenaars met een eigen kijk op de maatschappij, wetenschap, kunst en beleid.

Clay Matters is een internationaal symposium en tentoonstelling over het gebruik van klei in de hedendaagse beeldende kunsten. Deze materie zal niet specifiek benaderd worden door keramisten maar eerder vanuit de invalshoek van de hedendaagse beeldende kunstenaar bij wie klei vandaag begeerde materie is.

De onthulling van een nieuwe beeld en de opening van twee tentoonstellingen waren de ingrediënten van een geslaagde feestelijke opening van het nieuw academiejaar.
Met het beeld 'Het Mona Lisa Tafereel' combineert de Antwerpse kunstenaar Guillaume Bijl klassieke kunst met hedendaagse moderne problematiek.

Tot 17 november kan je in De Kooi ook een solotentoonstelling zien van Guillaume Bijl. In de hedendaagse kunstruimte KRIEG presenteert de excentrieke Ierse kunstenaar Levan Nahart tot 30 november een fascinerende reeks van politiek geïnspireerde werken in olie op doek.