Maxim Schoups, masterstudent Advertising Design, wint New Blood Award in Londen. Kijk hier voor meer info

Doctoraatsverdediging Sebastiàn de Gortari

09 november 2023 - 14:00

 

Sebastián González de Gortari, onderzoeker aan PXL-MAD School of Arts en Faculteit Architectuur en Kunst van UHasselt, heeft het genoegen je uit te nodigen op de verdediging van zijn doctoraatsonderzoek A Fetish with Hallucinatory Ornaments.

González de Gortari heeft zijn onderzoek gericht op de morfologie van fetisjisme als een verzameling van identificeerbare, terugkerende vormen. Daarbij bestudeerde hij fysieke fetisjobjecten en de interne ervaringen van fetisjisten, maar ook de verankering van fetisjisme in historische discoursen. Voor González de Gortari is fetisjisme een methode geworden voor de conceptualisering, productie en contextualisering van een artistieke praktijk.

Binnen zijn onderzoeksproject werken sculpturen en installaties, performances en teksten allemaal samen als instrumenten om de paradoxale effecten van fetisjisme te bestuderen, op te wekken en vorm te geven. Alle objecten, optredens en teksten zijn geconstrueerd in de vorm van een fetisj en streven ernaar fetischeffecten te creëren. Ze belichamen zowel geheimhouding en schaamte als trots, werken nu eens identificatie in de hand en proberen dan weer een afstandelijke, analytische blik mogelijk te maken.

Registratielink en programma

Meer nieuws van PXL-MAD