PXL-MAD organiseert een OpenLesDag op woensdag 22 februari. Kijk hier voor meer info

Missie & Visie

Missie

Als kunsthogeschool biedt PXL-MAD School of Arts kunstopleidingen en onderzoek aan van academisch niveau met een kritische blik op morgen. PXL-MAD wil haar studenten, docenten en onderzoekers stimuleren om in een academische en internationaal relevante context de vernieuwing op te zoeken door middel van het experiment om zo de grenzen van het vertrouwde te verleggen. Zo leiden we onderzoekende en ondernemende kunstenaars en ontwerpers op die vindingrijk vernieuwen en de steeds veranderende omgeving mee vormgeven en herdenken.
 

Visie

WIJ ZOEKEN
Gedreven studenten die gefascineerd zijn door het kunnen én het kennen.
Leergierige wijsneuzen met artistiek potentieel en visie die gebeten zijn door creëren in plaats van reproduceren. Internationale geesten met zin voor onderbouwd experiment. Originele makers die (zelf)reflectie niet uit de weg gaan en die willen groeien in zelfstandigheid. Originele denkers die via hun werk een kritische blik op de maatschappij willen ontwikkelen.

WIJ BIEDEN
Onderwijs dat je voorbereidt op het leven na je diploma, met oog voor ondernemen en duurzaamheid.
Hoogstaand, betaalbaar en door onderzoek doorspekt kunstonderwijs dat verder kijkt dan de campus dankzij excellente docenten met een (inter)nationale reputatie en dito netwerk. Opleidingen die je voorbereiden op het leven na je diploma, met oog voor ondernemen en duurzaamheid. Keuzemogelijkheden en persoonlijke begeleiding die garant staan voor een optimale individuele ontwikkeling.

WIJ BEWEGEN
Vanuit Limburg en de Euregio Maas-Rijn richting de wereld.
Kosmopolitisch kan je Hasselt niet noemen, maar de eigenheid van deze stad en haar culturele omgeving biedt wel een context met ruimte voor experiment. Door de centrale ligging, vlakbij uitdagende grote steden, is dit een veilige startbaan voor kunstenaars in wording met de neuzen richting internationale relevantie.

WIJ VERSCHILLEN
In kleinschaligheid en bijgevolg flexibiliteit, individuele begeleiding en ruimte voor proberen en falen.
In de focus op beeld en ontwerp via een gemotiveerd docentenkorps. Leermeesters die de vinger aan de pols houden van de artistieke praktijk en ondernemerschap. In veelzijdigheid, zowel in aanbod als in aanpak, waardoor de schotten tussen opleiding en praktijk én tussen verschillende disciplines verdwijnen.