MAD About Arts! Maar nog geen beslissing genomen wat of waar je volgend jaar wil studeren? Breng dan een bezoek aan onze infodag op dinsdag 5 juli. Kijk hier voor meer info
 

Felieke Van Der Leest

30 januari 2018 - 16:05

 

Felieke van der Leest (NL) begon in 1986 haar opleiding als een traditionele goudsmid. Na het afronden van die opleiding in 1991 startte ze een vervolgopleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hier zet ze haar geliefd tijdverdrijf uit haar kindertijd, namelijk breien en haken, in voor de creatie van sieraden die steeds omhuld zijn met een laagje humor. Reeds 20 jaar stelt ze haar werk wereldwijd tentoon in kunstgaleries en grote retrospectieve tentoonstellingen in musea.

Het werk van Felieke van der Leest wordt verzameld als kunstobject maar ook gedragen. Dat 'dragen' vormt vaak het gesprekonderwerp tussen drager en toeschouwer.
Felieke stelt van vrijdag 9 februari tot donderdag 8 maart haar werk tentoon in galerie Multiple in Hasselt — samen met Timothy Carson, Herman Hermsen en Peter Vermandere — onder de naam ‘Extranalities n° 3’. Naar aanleiding van haar tentoonstelling in Hasselt organiseert PXL-MAD een lezing.

Lezing: woensdag 7 februari, 20u, inkomhal, PXL-MAD, Hasselt
Opening tentoonstelling: donderdag 8 februari van 19 tot 23 uur, galerie Multiple, Maastrichterstraat 64, Hasselt

Meer nieuws van PXL-MAD