Schrijf je vandaag nog in voor de toelatingsproef Grafisch Ontwerp. Nog niet overtuigd? Kijk hier naar onze troeven

Student ontwerpt nieuw logo voor ZOL

19 oktober 2017 - 16:00

 

SYNAPS Park. Dat is de nieuwe naam van de zorgcampus in Genk waarop momenteel de hoofdcampus van het ZOL (Ziekenhuis Oost Limburg), de Limburgse Zorgacademie (LiZa), Kinderdagverblijf Wombat en het Kinderpsychiatrisch Centrum (KPC) gevestigd zijn. 

Voor de visuele identiteit nam ZOL contact met PXL-MAD School of Arts. Binnen de module MAD Projects, waar 3e bachelor studenten Grafisch Ontwerp projecten ontwikkelen voor externe opdrachtgevers, werkten studenten aan die nieuwe identiteit. Het ontwerp van Gilles Valkenborg werd door de directie en de raad van bestuur van ZOL unaniem positief onthaald en zal ook integraal worden uitgevoerd.

Gilles bedacht niet enkel de naam, maar ontwikkelde de volledige corporate identity. SYNAPS is enerzijds een verbinding tussen twee neuronen waar door middel van neurotransmitters prikkels worden doorgegeven. Anderzijds is het een overgangsplaats van de ene zenuw naar de andere, waar informatie van de zenuw wordt overgegeven naar de volgende zenuw.
Die inhoud bepaalde ook de basis van de grafische vormgeving, namelijk een combinatie van cirkels, in frisse kleuren verbonden met elkaar. De toevoeging van ‘park’ wijst op de herinrichting van de huidige campus die zal evolueren van een parking naar een groen park waar ook ruimte is voor ontspanning en rust.
‘De visuele identiteit is zo opgebouwd dat de grafische onderdelen ook apart kunnen gebruikt worden in functie van de media en verschillende behoeftes’, verduidelijkt Gilles.

Synaps Park zal de komende 2 decennia ontwikkeld worden tot een site die ruimte geeft aan de uitbreiding van het ziekenhuis, een zorgboulevard en een campus. Hiervoor zal de huidige oppervlakte van 16 hectare verdubbelen.

 

 

Meer nieuws van PXL-MAD