Schrijf je vandaag nog in voor de toelatingsproef Grafisch Ontwerp. Nog niet overtuigd? Kijk hier naar onze troeven

Kersverse masters geselecteerd voor 'Week van het Ontwerpen'

09 september 2015 - 18:00

De afstudeerprojecten van de kersverse masters Billie Van Nieuwenhuyzen (Juweelontwerp) en Kaatje Schreurs (Interactieve vormgeving) werden geselecteerd voor ‘Week van het Ontwerpen 2015’! ‘Week van het Ontwerpen 2015’ vindt plaats van 28 t.e.m. 31 oktober in de Budafabriek Dam 2A, Kortrijk. 

Draagbare kunstobjecten met kabelafval

E-waste, waaronder kabelafval, is een alomtegenwoordig probleem binnen onze snelle wegwerpmaatschappij. Billie Van Nieuwenhuyzen tracht met haar project EDELPLAST afgedankte kabels op te waarderen tot edele sieraden. De sieraden fungeren tevens als medium om haar houding tegenover vervuiling door de consumptiemaatschappij naar voor te brengen. Ze haalt de vaak verborgen kabels uit hun oorspronkelijke context en geeft ze een prominente plaats op het lichaam. De constante bevraging over wanneer iets edel is en een uitgebreid onderzoek naar materialen en technieken leidde tot unieke sieraden met wonderlijke patronen.

Nieuwe vorm van bordspel brengt generaties terug samen

„Liminal“ is een hybride gezinsspel waarbij het digitale samengebracht wordt met het traditionele. Deze tabletgame wordt namelijk aangevuld met fysieke spelelementen, zoals een spelbord en pionnen. Volgens Kaatje Schreurs is de laatste jaren een kloof ontstaan tussen generaties die opgroeiden met het traditionele spel en generaties die van jongs af aan de tablet onder hun neus krijgen. Door deze twee uitersten te combineren, krijgen de ouders een kijk in de wereld van digitale tablet-entertainment, terwijl de ‚touch screen’-generatie even wordt teruggebracht naar het traditionele gezelschapsspel waarbij de pionnen nog over het bord vliegen. In samenwerking met Cartamundi Digital werden de minigames op de tablet aangevuld met interactieve kaarten, waar de tablet op zal reageren zodra deze op het scherm worden gelegd. Op die manier kan de speler bijvoorbeeld met een echt surfbordje over het scherm surfen, of kunnen aapjes in het spel enkel gezien worden doorheen de lenzen van de verrekijker-kaart. Door deze fysieke spelelementen wordt de sociale en tactiele beleving gecombineerd met het interactieve, wat zal zorgen voor een nieuwe game-ervaring. 

Meer nieuws van PXL-MAD