Schrijf je vandaag nog in voor de toelatingsproef Grafisch Ontwerp. Nog niet overtuigd? Kijk hier naar onze troeven

maart 2023

22 april 2023
gepost door Luc Rerren

MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen wat of waar je volgend jaar wil studeren? Breng dan zaterdag 22 april tussen 10:00 en 14:00 een bezoek aan PXL-MAD School of Arts Hasselt. Je maakt kennis met het curriculum, de ateliers of studio's van jouw voorkeur, studenten en docenten.

20 april 2023 tot 11 mei 2023
gepost door Luc Rerren

Er bestaat een bijzondere relatie tussen rouw en objecten. In Absence creëert een gedachtenwisseling tussen objecten én beeldende kunst enerzijds en tussen historische rouwtradities én hedendaagse verbeelding anderzijds. De expo is een gedeelde ruimte waarin genuanceerd en vernieuwend over rouw en verlies nagedacht en gesproken kan worden. In Absence verwijst naar de schijnbaar tegenstrijdige rol die objecten kunnen spelen in een rouwproces. Objecten kunnen de afwezigheid van een gestorven geliefde pijnlijk voelbaar maken, maar ook die persoon terug oproepen.

09 maart 2023 tot 30 maart 2023
gepost door Luc Rerren

De laatste jaren is er een proliferatie van beeldende kunstenaars die romans maken als onderdeel van hun bredere kunstpraktijk. In die zin is het mogelijk de kunstenaarsroman te zien als een nieuw medium in de beeldende kunst, net als bijvoorbeeld video of performance. Toch is er heel weinig over bekend.

01 maart 2023 tot 31 maart 2023
gepost door Luc Rerren

The Serving Library werd in 2011 opgericht in New York door Stuart Bertolotti-Bailey, Angie Keefer en David Reinfurt. Sinds oktober 2020 heeft de collectie een permanente thuis in Gent bij 019.