Maxim Schoups, masterstudent Advertising Design, wint New Blood Award in Londen. Kijk hier voor meer info

februari 2016

15 februari 2016 tot 29 februari 2016
gepost door Luc Rerren

Het experimentele soloproject ‘GREEN SCREEN’ van beeldend kunstenaar Patrick Vanden Eynde (docent Vrije Kunsten) houdt de belofte in van een nieuwe wending binnen zijn consistent artistiek parcours. Zoals in zijn ouder werk, dat vooral gebaseerd is op collages van ‘found footage’, claimt hij ook hier weer een soort wegwerpbeeld, of eerder een overschotbeeld, als leitmotiv voor het uitbouwen van een schilderkunstige ruimte. Vanuit die enigmatische, hier gifgroene ruimte wijst de kunstenaar ons op momenten voor de actie, voor het definitieve.

25 februari 2016
gepost door Luc Rerren

Vorige week donderdag openden Gomaar Gilliams en Michiel Vandenzavel, masters Vrije Kunsten, de eerste editie GYM van 2016.Donderdag 25 februari om 20u presenteren Joke Pieck en Kiki Goosen hun werk tijdens GYM#2. Voorafgaand aan de expo (18u30) vindt er in CIAP een lezing plaats van Francis Smets.GYM#3 opent op donderdag 10 maartom 20u met het werk van Lisse Declercq en Machteld Steukers. Zoals de vorige openingen vind ter voorafgaand aan de expo (18u30) in cultuurcentrum CIAP een lezing van Jean Bernard Koeman plaats. 

04 maart 2016 tot 19 maart 2016
gepost door Luc Rerren

Hoe bouw je een eigen glasoven? Leer en doe het zelf tijdens de masterclass 'Building Glasskiln DIY'. Een workshop georganiseerd door PXL-MAD met Xandra Bremers, Hans Paijmans, en Ilse Van Roy op vrijdag 4 maart, vrijdag 18 maart en zaterdag 19 maart 2016.
Op zaterdag 16 april stoken we de ovens gloeiend!

Deelname is beperkt tot 8 kunstenaars
Inschrijvingsfee: 100,00 euro
Meer info: Ilse.Vanroy@PXL.BE

 

22 februari 2016 tot 23 februari 2016
gepost door Luc Rerren

PXL-MAD School of Arts organiseert een unieke workshop en lezingenreeks met de internationaal bekende grafisch ontwerper Jan van Toorn en kunsthistorica Els Kuiypers. De workshop over 'de enscenering van de visuele boodschap’ werd eind vorig jaar eveneens ingericht voor de studenten van de Royal College of Art in Londen en PXL-MAD heeft nu de eer om dit aan haar studenten aan te bieden.

De lezingen zijn gratis en voor iedereen toegankelijk