Schrijf je vandaag nog in voor de toelatingsproef Grafisch Ontwerp. Nog niet overtuigd? Kijk hier naar onze troeven

In Absence

Er bestaat een bijzondere relatie tussen rouw en objecten. In Absence creëert een gedachtenwisseling tussen objecten én beeldende kunst enerzijds en tussen historische rouwtradities én hedendaagse verbeelding anderzijds. De expo is een gedeelde ruimte waarin genuanceerd en vernieuwend over rouw en verlies nagedacht en gesproken kan worden. In Absence verwijst naar de schijnbaar tegenstrijdige rol die objecten kunnen spelen in een rouwproces. Objecten kunnen de afwezigheid van een gestorven geliefde pijnlijk voelbaar maken, maar ook die persoon terug oproepen.

In Absence, van 21 april tot en met 11 mei 2023, 14:00 – 18:00 en tijdens Kunstennacht Hasselt tot 23:00, MAD Gallery, Gebouw G, Campus Elfde Linie, Hasselt. 

Gedurende de periode van de tentoonstelling zal er een gevarieerd aanbod van activiteiten plaatsvinden. Via de linken op deze pagina vind je meer informatie per activiteit of via de link naar de website van Sereni (hieronder).

Kijk hier voor meer info

In Absence is een organisatie van PXL-MAD School of Arts in samenwerking met Sereni. De tentoonstelling werd gecureerd door Karen Wuytens en Nadia Sels, docenten aan PXL-MAD Hasselt.

 

Waar?: 
MAD Gallery
PXL-MAD School of Arts
Campus Elfde Linie, gebouw G
Elfde Liniestraat 25
3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD