Schrijf je vandaag nog in voor de toelatingsproef Grafisch Ontwerp. Nog niet overtuigd? Kijk hier naar onze troeven

Expo The Serving Library

The Serving Library werd in 2011 opgericht in New York door Stuart Bertolotti-Bailey, Angie Keefer en David Reinfurt. Sinds oktober 2020 heeft de collectie een permanente thuis in Gent bij 019.

The Serving Library brengt een verzameling objecten samen in een soort van ‘Wunderkammer’ en dient als achtergrond voor workshops waar denken en doen wordt aangemoedigd. The Serving Library focust op een breed scala van onderwerpen: wetenschappen, kunst, ontwerpen, schrijven, filosofie en literatuur. De verzameling bestaat uit platenhoezen, aquarellen, houtsnedes, polaroids, tekeningen, zeefdrukken, schilderijen en van een blik groene verf tot een Duitse autokentekenplaat.

Deze tentoonstelling richt zich naar breed publiek en biedt naast sterk uiteenlopend visueel materiaal ook waardevolle teksten over allerhande onderwerpen m.b.t. de objecten. Deze schat aan informatie kan dus een interessante inspiratiebron zijn en het bewustzijn en begrip vergroten van de concepten, technieken en motieven die aanwezig zijn in de kunsten.

PROGRAMMA

Expo: van 1 t.e.m. 31 maart 2023, maandag — vrijdag van 09:00 tot 18:00
Workshop (voor studenten): 27 en 28 maart 2023
Lezing met Stuart Bailey: donderdag 30 maart,  19:00, De Kooi 

 

Waar?: 
De Kooi
PXL-MAD School of Arts
Campus Elfde Linie, gebouw C
3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD