Maxim Schoups, masterstudent Advertising Design, wint New Blood Award in Londen. Kijk hier voor meer info

november 2018

30 november 2018 tot 02 december 2018
gepost door Luc Rerren

Met 'Untitled' bundelen acht studenten Vrije Kunsten van PXL-MAD School of Arts hun krachten. De tijdelijke ruimte in Shopping 2 te Genk geeft de jonge kunstenaars de kans om naar buiten te treden met hun werk. Dit doen ze op een verfrissende manier en op een locatie waar hun kunst ook door toevallige passanten ontdekt kan worden. Ze willen de kloof dichten tussen hun kunst en de buitenwereld, dit doen ze met beeldhouwwerken, keramiek, vrije grafiek en schilderkunst.

07 december 2018
gepost door Luc Rerren

MAD-Research — het onderzoeksinstituut van PXL-MAD School of Arts, Hasselt — startte eind november met de lezingenreeks MAD-Research(at)Lunch.

Vrijdag 7 december komt cultauteur en dj Thomas Meinecke naar PXL-MAD voor een workshop met studenten, zijn boekvoorstelling, een lezing en een gesprek en dat ter gelegenheid van zijn eerste Nederlandstalige romanvertaling 'Helblauw' bij uitgeverij het balanseer. De roman is een allesverslindende tekstmachine, vertaald door 50 vertalers en drastisch vormgegeven.

30 november 2018
gepost door Luc Rerren

MAD-Research — het onderzoeksinstituut van PXL-MAD School of Arts, Hasselt — start op 30 november met de lezingenreeks MAD-Research(at)Lunch.

Binnen de reflectiemomenten wordt aan PXL-MAD docenten gevraagd om stil te staan bij een artistiek werk van anderen dat veel voor hen betekent en dat hen raakt in de diepste kronkels van hun lichaam. Nadat het werk gezamenlijk ervaren wordt, volgt een reflectie hierover in interactie met de toehoorders.

29 november 2018 tot 13 december 2018
gepost door Luc Rerren

ELITE 18 is de tweede editie van de jaarlijks terugkerende groepstentoonstelling annex fundraising, georganiseerd door KRIEG en samengesteld door vier internationale experts: Koen van den Broek (docent Schilderkunst), Lene ter Haar (curator, Heerlen/Düsseldorf), Eva l’Hoest (kunstenaar, Luik) en Fabian Seibert (curator, Aachen). In totaal selecteerden zij zes beloftevolle kunstenaars die net als hen actief zijn in, of afkomstig uit de Euregio Maas-Rijn: Rachelle Bindels, Manu Engelen, Jonas Locht, Dana Saez, Miriam Sentler en Cleo Totti.

15 november 2018
gepost door Luc Rerren

Op uitnodiging van de ateliers Vrije Kunsten houdt de Belgische videokunstenaar, regisseur en curator Johan Grimonprez op donderdag 15 november een artist talk. Grimonprez is vooral bekend door zijn films 'Dial H-I-S-T-O-R-Y' en 'Double Take'. Recent kwam daar ook 'Shadow World' bij, een documentaire over de internationale wapenhandel.

14 november 2018
gepost door Luc Rerren

Réka Fekete (Boedapest, 1982) leeft en werkt in Amsterdam als kunstenaar en sieradenontwerper. Zij verwerkt elementen uit haar omgeving: plattegronden, routes, architectuur, bewoonde en vergane gebouwen, constructies en bouwplaatsen. De stad als machine, in vogelvlucht gevangen. Hoe verhoudt alles zich tot elkaar en tot haarzelf? Ook in haar werkwijze ligt haar focus op de verbinding tussen de verschillende elementen, uit losse vormen, zoals letters die nog woorden moeten worden.