maart 2019

09 mei 2019 tot 11 mei 2019
gepost door Luc Rerren

De Houtsnede is een combinatie van twee tentoonstellingen en een internationaal symposium. In het symposium 'Hoogdruk! De houtsnede als expressiemiddel' willen we onderzoeken in hoeverre de houtsnede ook vandaag nog uitdagingen oproept voor kunstenaars en illustratoren.

De reizende tentoonstelling 'Hoogdruk! De houtsnede, democratisch expressiemiddel bij uitstek' toont de geschiedenis van de houtsnede tot en met de hedendaagse toepassingen. De tijdelijke tentoonstelling 'Cutting Edge. Houtsnede vandaag' is gericht op de meest actuele tendensen.

30 april 2019 tot 01 mei 2019
gepost door Luc Rerren

 

In de nacht van 30 april op 1 mei organiseert PXL-MAD School of Arts in samenwerking met de Academia Di Belle Arti Di Firenze de tekenmarathon 'NOTTE BIANCA'.

Tijdens deze 12-uren durende tekenmarathon worden de deelnemers gezamelijk ondergedompeld in een wereld van dans, live music, performance, storytelling en meer… Zintuigen worden geprikkeld, perceptie wordt gewijzigd, uithoudingsvermogen getest, grenzen verlegd!
Via livestream-communicatie zal er een wisselwerking zijn tussen de Noordelijke en Zuidelijke participanten.

01 maart 2019 tot 17 maart 2019
gepost door Luc Rerren

Met de tentoonstelling 'Het vlak op de helling' opende Griet Moors, kunstenaar en onderzoeker aan PXL-MAD en UHasselt, vorige week vrijdag het beeldend luik van 'Het kantelpunt als invalshoek', haar doctoraal onderzoek in de kunsten.

Als schilder en voormalig architect gaat haar aandacht in dit artistiek onderzoek uit naar het onvaste gebied dat zich ophoudt tussen vlak en ruimte. Met een schilderkundige blik als drager, richt ze zich op de beweeglijke verbindingen die zich tussen beide ontplooien.