Schrijf je vandaag nog in voor de toelatingsproef Grafisch Ontwerp. Nog niet overtuigd? Kijk hier naar onze troeven

december 2018

21 december 2018 tot 01 maart 2019
gepost door Luc Rerren

Wil jij iedereen omverblazen met jouw creatief talent? Dat kan! Kom met je werk naar buiten en maak kans op een herasdoek rond de nieuwbouw.

Stuur je design in ten laatste 1 maart 2019 via mail naar celine.vanbakel@student.pxl.be.
Als jouw ontwerp geselecteerd wordt door de jury, samengesteld uit studenten en docenten van PXL-MAD, nemen we terug contact op met jou.

27 april 2019
gepost door Luc Rerren

MAD about Arts? Dan is PXL-MAD iets voor jou. Kom zaterdag 27 april naar de infodag van PXL-MAD School of Arts in Hasselt en ontdek dat de opleiding Beeldende Kunsten dat is wat jij zoekt. Je maakt kennis met studenten en docenten, krijgt informatie over het curriculum en je bezoekt de ateliers van de verschillende afstudeerrichtingen (Grafisch Ontwerp, Juweelontwerp & Edelsmeedkunst en Vrije Kunsten). Ook voor informatie omtrent de Educatieve Masteropleiding kan je dan bij ons terecht. De deuren staan open van 09:00 tot 13:00u. Tot dan! 

 

20 december 2018 tot 11 januari 2019
gepost door Luc Rerren

Reeds jaren ontwerpen en ontwikkelen studenten van PXL-MAD onder begeleiding van docent Bob Dekkers de digitale wenskaart voor Hogeschool PXL. Het kunstwerkje voor 2019 is van Deniz Kaya en Djanna Israilova, 3e bachelorstudenten Grafisch ontwerp. Je kan het hier bekijken.

 

20 december 2018 tot 21 december 2018
gepost door Luc Rerren

Donderdag 20 december om 19u openen de buitenlandse Erasmusstudenten van PXL-MAD in De Kooi en GYM hun expositie Container. Klokslag 20u is er een life performance voorzien. Aansluitend slaat de hamer voor de Bunga Bunga kunstveiling en XMas party.

Container is ook nog te bezichtigen op vrijdag 21 december van 9 tot 17u. Daarna vertrekken de studenten terug naar hun thuisland.

 

20 december 2018 tot 21 december 2018
gepost door Luc Rerren

Donderdag 20 december organiseert PXL-MAD de 'Bunga Bunga XMas party' in de Kooi. Tijd om je te vervelen is er alvast niet.

Om 19u opent de expositie Container met het werk van de buitenlandse Erasmus studenten. Om 20u is er een life performance voorzien.

20u30 slaat de hamer voor de kunstveiling van werken van studenten en docenten. De opbrengst gaat integraal naar 'Licht voor de Wereld.

14 december 2018
gepost door Luc Rerren

MAD-Research — het onderzoeksinstituut van PXL-MAD School of Arts, Hasselt — startte eind november met de lezingenreeks MAD-Research(at)Lunch.

Binnen de reflectiemomenten wordt aan PXL-MAD docenten gevraagd om stil te staan bij een artistiek werk van anderen dat veel voor hen betekent. Binnen de thematische sessies worden er interessante mensen van buitenaf gecontacteerd die hun visie komen geven over bepaalde aspecten binnen het academisch onderzoek in de kunsten.

20 december 2018
gepost door Luc Rerren

Donderdag 20 december organiseert PXL-MAD voor het derde jaar op rij de BUNGA BUNGA X-Mas party. Zet je schrap voor een onvergetelijke avond met straffe beats van DJ's van eigen huis en drankjes aan uiterst democratische prijzen.

Creatieve zielen van overal te lande en ver daarbuiten, welkom! We starten om 20:30u met een kunstveiling. De opbrengst gaat integraal naar 'Licht voor de Wereld'. Om 21:00u start de party.

donderdag 20/12, 20:00u, De Kooi, PXL-MAD, Hasselt