Schrijf je vandaag nog in voor de toelatingsproef Grafisch Ontwerp. Nog niet overtuigd? Kijk hier naar onze troeven

november 2017

28 november 2017 tot 15 december 2017
gepost door Luc Rerren

Speciaal voor de studio-expositie 'Stages in the Cage' installeren de docenten van Tekenen een open studio die wordt gebaseerd op hun tekenexpertise. Daarmee willen ze de studenten van tekenen engageren om tekeningen te exposeren rond het podium van de Kooi.

De plaats wordt gedeeltelijk ingericht als een performante uitvalsbasis met een decor op het hoofdpodium en een operatieve zone met benodigdheden in de backstage, om de expo aan te passen en te documenteren.

'Stages in the Cage' is gratis te bezichtigen tot 15 december tijdens lesdagen van 9u tot 18u

07 december 2017 tot 21 december 2017
gepost door Luc Rerren

De Stichting Marc Sleen en de weduwe van dit Vlaamse monument vertrouwden voor een hommage album hun belangrijkste geesteskind toe aan Kim Duchateau. Deze striptekenaar en PXL-docent verzorgde vervolgens niet alleen de tekeningen maar ook het scenario van een volledig nieuw Nero avontuur.

Na 15 jaar afwezigheid kan je deze vrolijk geneusde held dan ook eindelijk terug begroeten in PXL-Congress. De creatieve slagroom is de interpretatie van Nero’s sidekicks door de studenten Illustratieve Vormgeving van PXL-MAD School of Arts.  

16 november 2017 tot 18 november 2017
gepost door Luc Rerren

Van 16 tot 18 november vindt in Hasselt 'CLAY MATTERS' plaats, een internationaal symposium en tentoonstelling over het gebruik van klei in de hedendaagse beeldende kunsten. Deze materie zal niet specifiek benaderd worden door keramisten maar eerder vanuit de invalshoek van de hedendaagse beeldende kunstenaar bij wie klei vandaag begeerde materie is.