Expo's in De Kooi en KRIEG

Van 15 tot 19 oktober toont PXL-MAD in de polyvalente exporuimte De Kooi de film Good evening welcome to the people living in the camp (2018) van Joost Conijn (NL). Na eerdere solopresentaties in het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen en het Amsterdamse EYE Filmmuseum, is deze film nu voor het eerst in België te zien.
Het werk is een serene video die ons kennis laat maken met mensen in vluchtelingenkampen aan de grenzen van Europa. Zijn perspectief is echter niet het actuele drama, maar het dagelijks leven van deze onbekende figuranten uit het nieuws.

De vertoning van deze film is het derde en laatste luik van een reeks screenings die in De Kooi worden georganiseerd naar aanleiding van het project 'Get Out of Art School’. Op donderdag 18 oktober (18u) organiseren de studenten Vrije Kunsten ook een presentatie met hun beeldende antwoorden op de recente afbraak van hun ateliers 'De Lange Gang', die momenteel plaats maken voor een gloednieuw ateliergebouw.

Parallel presenteert de autonome projectruimte KRIEG tot 22 november Kodak, de gloednieuwe film van de Amerikaanse videokunstenaar Andrew Norman Wilson.

Zowel De Kooi als KRIEG zijn geopend op weekdagen van 9:00 tot 18:00. 

Foto: Piet Seurs
 

Waar?: 
PXL-MAD
Campus Elfde Linie, gebouw C
Elfde-Liniestraat 25
3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD