Maxim Schoups, masterstudent Advertising Design, wint New Blood Award in Londen. Kijk hier voor meer info

Verkiezingen & Democratie

18 april 2024 - 13:00

Zondag 9 juni 2024 worden in België verkiezingen georganiseerd voor het Europees Parlement, de Kamer van Volksvertegenwoordigers (Federaal Parlement) en het Vlaams of Brussels Parlement. Zondag 13 oktober gaan we opnieuw naar het stemlokaal voor de verkiezingen van de Gemeente- en Provincieraad.

Gezien verkiezingen om de 5 of 6 jaar worden georganiseerd gaan de meeste studenten in 2024 voor het eerst naar de stembus. Daarom organiseert PXL-MAD op donderdag 18 april een dag met duiding omtrent het belang van democratie, verkiezingen en verbinding en het gevaar van polarisatie. Eminente gastsprekers zijn Prof. Dr. Hendrik Vos (hoogleraar verbonden aan de Vakgroep Politieke Wetenschappen van de Universiteit Gent), Chris Wyns (verbonden aan het Hannah Arendt Instituut) en Amir Bachrouri (voormalig voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad en auteur van het boek ‘Doe maar niet’).

Omdat jouw stem belangrijk is kan je maar best goed geïnformeerd zijn. Daarom worden alle lessen opgeschort. Mis deze dag niet en schrijf je vandaag nog in via onderstaande link.

Democratie & Verkiezingen, donderdag 18 april, 13:00 (stipt!) tot 16:30, grote aula (B345-B353), Gebouw B, Campus Elfde Linie, Hasselt.

 

Meer nieuws van PXL-MAD