Breng een bezoek aan de tentoonstellingen 'Agents of Concern' in Cultuurcentrum Hasselt (CCHA) en/of MAD Gallery. Kijk hier voor meer info

Thursdays Talks met Mar Juan Tortosa

09 oktober 2023 - 09:00

 

Dr. Mar Juan Tortosa (Xàtiva, Valencia, °1990) werkt als kunstenaar en postdoctoraal onderzoeker rond sieraden, objectkunst, installatie en fotografie (Universitat Politècnica de València en Universitat de València, binnen University Institute of Women’s Studies). Via de taal van hedendaagse kunst wenst ze zichtbaarheid te geven aan de onderdrukking waaronder de Spaanse samenleving te lijden had, en nog steeds lijdt, als gevolg van de Spaanse dictatoriale regering in de naoorlogse periode, de dictatuur en democratie. Tijdens deze lezing geeft Mar een inkijk in haar artistiek onderzoek.

Mar verdedigde haar doctoraat in de kunsten aan Universitat Politècnica de València (UPV) in 2020. Ze behaalde een certificaat in sieraden van El Consorcio Escuela de Jewelry in 2014 en een diploma in Schone Kunsten aan UPV in 2013. Als student won ze verschillende prijzen, waaronder de beste afgestudeerde in vrije kunsten en de prijs voor een buitengewoon doctoraat in 2020/21. De afgelopen jaren gaf Mar les aan universiteiten als UPV (SP), UV (SP) en Cranbrook Academy of Arts (VS). Haar werken zijn tentoongesteld in musea zoals IVAM (SP), CCCC (SP), MUDE (PT), Museu de São Roque (PT) en Tate Modern (UK).

Van harte welkom op Mar’s lezing op donderdag 19 oktober, 19:00, AudiTorium Juweelontwerp en Edelsmeedkunst, Gebouw G, PXL-MAD School of Arts, Campus Elfde Linie, Hasselt.

 

Meer nieuws van PXL-MAD