Breng een bezoek aan de tentoonstellingen 'Agents of Concern' in Cultuurcentrum Hasselt (CCHA) en/of MAD Gallery. Kijk hier voor meer info

Sonja Spee nieuw opleidingshoofd van PXL-MAD

04 oktober 2021 - 09:00

Sonja Spee is sinds 1 oktober het nieuw opleidingshoofd van PXL-MAD Hasselt. Ze neemt de fakkel over van Erica Cselotei, die na bijna 40 jaar dienst (PXL, PHL, PHIKO) op 30 september 2021 met pensioen ging.

Sonja Spee studeerde communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en behaalde nadien een doctoraat in politieke en sociale wetenschappen, met een proefschrift over beeldvorming m/v in televisieprogramma’s aan de Universiteit Antwerpen. Zij was als docent verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen (Cultuurwetenschappen) en nadien aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen. Aan de Antwerpse Academie bouwde zij ook ervaring op in de coördinatie van een kunstopleiding: zij was sinds 2009 verantwoordelijk voor de kwaliteitszorg voor de opleiding beeldende kunsten en voor de opleiding conservatie & restauratie.  Om het groeiend aantal internationale studenten een beter kader te bieden ontwikkelde zij, samen met haar collega’s, een Engelstalig curriculum, voor zowel bachelor- als masterniveau. Daarnaast werkte Sonja Spee ook mee aan de Toets Nieuwe opleiding voor de educatieve masters van zowel de Beeldende kunsten als voor Muziek, Dans en Drama.

Sinds 2018 was zij aan de Universiteit Antwerpen verbonden als onderwijscoördinator voor het vaardighedenonderwijs van de opleiding Geneeskunde. Ook hier behield zij de band met de kunsten en verzorgt zij ook nu nog een module rond “de kunst van het kijken” voor stagiairs geneeskunde.

Het kunstonderwijs bleef haar echter uitdagen en ze maakt dan ook heel graag de overstap naar PXL-MAD. Sonja is geboeid door de passie voor het artistieke onderwijs en de relatie met het onderzoek in en over de kunsten. Kwaliteitsverbetering  van het onderwijs en het maken van verbindingen (tussen mensen, disciplines en thema’s) liggen haar nauw aan het hart. Dit verder te kunnen ontwikkelen, samen met een team van artistiek gewaardeerde lesgevers en gemotiveerde administratief en technische collega’s, beschouwt zij als een geweldig fijne uitdaging.

Meer nieuws van PXL-MAD