Drie van de vier Wanatoe Prijzen gaan naar masters van PXL-MAD. Lisse Loos (Illustratieve Vormgeving) wint 'De Publieksprijs' en de 'Prijs Stad Hasselt'. Aline De Feyter (Reading Type & Typography) wint de 'C-mine Student Award' (Stad Genk). Bekijk hier de videopresentaties van de 10 genomineerden.

Peter De Cupere genomineerd voor Internationale Award

23 april 2018 - 09:00

Smoke Flowers van Peter De Cupere, kunstenaar en docent aan PXL MAD, is genomineerd voor de Art and Olfaction Awards in Los Angeles.
Met het werk Smoke Flowers spuwen fleurige natuurlijke bloemen rook uit die ruikt naar luchtvervuiling. Bloemen geven nog steeds de wereld kleur, fleurigheid en weelderigheid. Het werk bekritiseert onze maatschappelijke houding omtrent het vervuilen van de wereld. Het is een sein van de natuur om ons te laten nadenken over de luchtvervuiling want niet alleen als mens leiden wij er onder, ook de natuur is slachtoffer, legt Peter de Cupere uit.

Smoke Flowers is een technologisch hoogstandje waarbij de techniek opgaat in de waarneming. Het werk werd vorig jaar tijdens de openingsweek van de Biennale van Venetië getoond in de tentoonstelling 'Command Alternative Escape' in de tuin van Spazio Thetis in Arsenale. 

Meer nieuws van PXL-MAD