MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen waar je na de zomer wil studeren?  Kijk hier voor meer info

Peter De Cupere wint de Golden Pear

25 april 2018 - 09:00

Peter De Cupere, kunstenaar en docent aan PXL-MAD School of Arts, won afgelopen week in Londen de 'Golden Pear'. De kunstenaar werd gelauwerd voor zijn indrukwekkend artistiek parcours en onderzoek in de ontwikkeling en uitwerking van de geurkunsten gedurende de afgelopen 20 jaar.

Het was wijlen Jan Hoet (Documenta 9), museumdirecteur en curator, die 20 jaar geleden Peter wist te overtuigen zijn ideeën en praktijk verder te ontwikkelen. Vandaag staat hij daar met zijn grote neus en nevelige olfactorische hersenen. Uitzonderlijk, krachtig en van wereldklasse!

Peter zijn werken werden gepresenteerd in meer dan 200 tentoonstellingen over de hele wereld. Hij gaf lezingen in Amsterdam, Berlijn, Londen, New York,... en werkte samen met verschillende instellingen, musea, universiteiten en bedrijven. De kunstenaar experimenteert met geuren en gebruikt geuren om verschillende problemen in onze samenleving ter discussie te stellen.

Onlangs publiceerde Peter een overzichtsboek van 472 pagina's, met meer dan 500 kunstwerken en 22 scratch & sniff-afbeeldingen.

Meer nieuws van PXL-MAD