Schrijf je vandaag nog in voor de toelatingsproef Grafisch Ontwerp. Nog niet overtuigd? Kijk hier naar onze troeven

Kunstenaar Guillaume Bijl ontwerpt nieuw kunstwerk voor PXL

29 mei 2017 - 15:27

De internationaal gevierde kunstenaar Guillaume Bijl is vooral bekend voor zijn installaties waarbij hij in museale expositieruimtes imitaties van interieurs toont, zoals een vergaderlokaal van een politieke partij, een matrassenwinkel of een autorijschool. Zijn werk was reeds te zien op belangrijke kunstmanifestaties in binnen- en buitenland, zoals de Biënnale van Venetië, Documenta IX en Skulptur Projekte. Recent nam hij nog deel aan Manifesta (Zurich).

Het beeldhouwwerk, een uniek en exclusief ontwerp voor Hogeschool PXL, is een zogenaamd ‘feestelijk beeld’. De voorbije jaren ontwierp en installeerde Guillaume Bijl onder meer in Amsterdam, Wuppertal en sinds enkele maanden ook op een terras van het MAS in Antwerpen indrukwekkende en kleurrijk beschilderde bronzen beelden, die hij ‘feestelijke beelden’ noemt.

Het ontwerp en de installatie kaderen in een bredere samenwerking tussen PXL-MAD School of Arts en de gerenommeerde kunstenaar. Eind september 2017 wordt het beeld onthuld. Vanaf dan toont PXL-MAD School of Arts namelijk ook een tijdelijke installatie met werk van Guillaume Bijl in haar tentoonstellingsruimte. 

Meer nieuws van PXL-MAD