Reserveer hier je veilige privé rondleiding on campus. Je maakt kennis met docenten, het curriculum en de ateliers. Zo helpen we je de juiste keuze te maken in je verdere studieloopbaan.

 

Karen Wuytens (MAD-Faculty) wint Henry Van De Velde Label 2014

15 september 2014 - 10:04

Karen Wuytens (MAD-faculty, campus Hasselt) en Jan Kuppers wonnen het prestigieuze Henry Van De Velde Label 2014 voor hun ontwerp 'Linea'.
Het Henry Van De Velde Label is een internationaal en officieel kwaliteitslabel voor ontwerpers, voor producten die zich onderscheiden van de massa.

Karen is een docente van MAD-faculty die in de zomer van 2012 besloot om samen met Jan Kuppers hun kennis en expertise te bundelen in één verhaal: studio Kuppers&Wuytens.
Ze startten met een selectie uit hun bestaande ontwerpen: lederen gebruiksvoorwerpen van Jan, juwelen en objecten van Karen. Hoewel een techniek als 3D-printen en een oude ambacht als lederbewerking ver van elkaar af lijken te staan, hebben de ontwerpen toch een gezamenlijk uitgangspunt. Beide ontwerpers vertrekken vanuit de essentie van design, namelijk de behoeften van de gebruiker of de drager. Hiervoor zoomen ze in op de kwaliteiten van een materiaal of techniek om deze optimaal te gebruiken in hun vormentaal, wat resulteert in directe no-nonsens objecten en accessoires met een inherente schoonheid.

http://www.kupperswuytens.com 

Meer nieuws van PXL-MAD