MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen waar je na de zomer wil studeren?  Kijk hier voor meer info

Braille meets emoticons

15 november 2021 - 10:00

A visual language for the visual impaired op Global Grad Show 2021

Walda Verbaenen zit in 'the winning mood'. Vorige week maakten we bekend dat haar typografisch onderzoeksproject 'Braille Meets Emoticons’ werd geselecteerd uit meer dan 2600 inzendingen uit 70 landen voor de Global Grad Show. De Global Grad Show (Dubai) toont jaarlijks een selectie van de meest innovatieve projecten met sociale en/of ecologische impact (binnen Universiteiten en Hoger Onderwijs) wereldwijd.

Vandaag mogen we met grote fierheid aankondigen dat Walda in februari een 'Henry van de Velde Award' in ontvangst mag nemen in de categorie Design Research. Zulke award is één van de meest prestigieuze prijzen die een ontwerper/kunstenaar in Vlaanderen in de wacht kan slepen. Walda werkt als artistiek onderzoeker bij READSEARCH, de onderzoeksgroep binnen MAD-Research (PXL-MAD School of Arts / Faculteit Architectuur & Kunst van UHasselt) onder supervisie van prof. dr. Ann Bessemans.

Binnen het project 'Braille Meets Emoticons’ werd een toevoeging aan het braille-alfabet ontwikkeld, gebaseerd op onze gevisualiseerde emoties in emoticons, omgezet naar een ‘punt’-taal die de Braille taal kenmerkt, waarbinnen de 22 meest gebruikte emoticons werden ontworpen.

Naast de Award, kan er vanaf vandaag ook gestemd worden voor de 'Public Gold Award'. Zeker doen!

Bekijk hier het project op de digitale internationale expo van Global Grad Show.

Bekijk hier meer projecten van Walda

 

Meer nieuws van PXL-MAD