MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen waar je na de zomer wil studeren?  Kijk hier voor meer info

OPENING EXPO FRAME INVITES#1

Zaterdag 19 maart om 19.30u opent gedeputeerde van cultuur Igor Philtjens in de foyer van het Dommelhof in Neerpelt (tijdens TAKT#20) de expositie FRAME INVITES#1.

De onderzoeksgroep FRAME ( PXL-MAD en UHasselt ) focust op onconventionele vormen van kennisoverdracht die leiden tot nieuwe denkkaders voor beelden
en ruimtes. FRAME richt zich hierbij niet enkel op het artistieke resultaat en theoretisering, maar ook op de medium specifieke poëtica’s, procedés en methodes waarmee het werk tot stand is gekomen. FRAME werkt discipline-overschrijdend met zowel onderzoekers uit diverse grafische disciplines en de vrije kunsten (PXL-MAD-Research), als uit (interieur)architectuur (ArcK).

Deelnemende kunstenaars aan FRAME INVITES#1 zijn Hilde Overbergh, Carla Swerts en Gijs Coenen. Het werk van Hilde wordt gedreven door een fascinatie voor onze omgeving en hoe we die waarnemen. Carla werkt aan
een onderzoek naar de verbeelding van de nabije Oriënt — een plek die velen slechts kennen van het nieuws of van toeristische brochures. Gijs tenslotte laat complexiteit, grafiek, contrast, bevreemding en ironie aan bod komen in zijn hele oeuvre.

De tentoonstelling is gratis te bezichtigen van zaterdag 19 maart tot zaterdag 23 april 2016, alle werkdagen tijdens de kantooruren en steeds tijdens activiteiten en voorstellingen in de schouwburg.

 

Waar?: 
Dommelhof Neerpelt
Toekomstlaan 5
3910 Neerpelt
Meer evenementen van PXL-MAD