MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen waar je na de zomer wil studeren?  Kijk hier voor meer info

Kunstproject David Helbich

Traditioneel opent PXL-MAD de start van een nieuw academiejaar ‘feestelijk’. Donderdag 29 september ben je vanaf 17:00 van harte welkom om deel te nemen aan het kunstproject van David Helbich, de opening van de tentoonstelling The Tolerance Project en de receptie aansluitend.

Het kunstproject van David Helbich bestaat uit speelkaarten met instructies die de kunstenaar Helbich uitnodigt uit te voeren tijdens een korte wandeling in de omgeving van de campus Elfde Linie. De kaarten vertonen illustraties met de speelse beeldtaal van illustrator Rinah Lang. De ervaringen die ze uitlokken bouwen op elkaar voort. Voor een volledige ‘metamorfose’ voer je ze best allemaal uit. Het effect is voor iedereen anders, maar de opdrachten dagen de relatie tussen de deelnemers en hun omgeving uit. Die mag vandaag wel eens wat minder evident zijn en wat meer speels of absurd.

Heilbich is geluids-, installatie- en performancekunstenaar, fotograaf en docent. Rinah Lang studeerde illustratie in Groningen en Edinburgh en werkt momenteel als freelance illustrator in Berlijn.

 

Waar?: 
PXL-MAD School of Arts
Campus Elfde Linie (meetingpoint gebouw C)
Elfde Liniestraat 25
3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD