MAD ABOUT ARTS! Maar nog niet beslist waar je volgend jaar wil studeren? Kom dan zaterdag 22 april naar onze OpenDeurDag.  Kijk hier voor meer info

Kritisch kunstenfestival Moving Backwards

In tijden waarin kunstenaars massaal de straat op gaan om te protesteren tegen de vermindering van hun subsidies, willen ook de studenten van PXL-MAD hun betrokkenheid uiten. Niet door te staken maar door aan te tonen dat kunst nodig is. En hoe kan dat beter dan met kunst zelf?

Dinsdag 14 januari om 17:00 verenigen 40 jonge kunstenaars uit heel Vlaanderen in Maison Florida in Hasselt, een tijdelijke locatie voor en van kunstenaars o.l.v. Pablo Hannon, docent aan PXL-MAD, om er hun werk te tonen op het multidisciplinair kunstevenement 'Moving Backwards'.

'Moving Backwards' is het overkoepelende thema dat de vraag stelt of we niet achteruit boeren in de kunstwereld, nu het belang en de noodzaak van kunst en cultuur op de helling komt te staan. De studenten willen met dit evenement vooral aantonen dat ze niet bij de pakken blijven zitten en op hun manier protesteren tegen de trend van stagnatie en achteruitgang.

Hun protest betreft niet alleen de huidige vermindering van de cultuursubsidies, maar ook de schade die de voorbije jaren al is aangericht door systematisch minder te investeren in de culturele sector. Denk maar aan de sluiting van Zaal België, MOD’ die in moeilijkheden zit,... En dan hebben we het enkel nog maar over Hasselt!

'Moving Backwards' omdat iedere kunstenaar er baat bij heeft om geregeld stil te staan bij zijn werk, te reflecteren over zijn beweegredenen, terug te grijpen naar de basis, een herkenningspunt of ijkpunt.

 

 

Waar?: 
Maison Florida
Vissersstraat 3
3500 Hasselt
 
Meer evenementen van PXL-MAD