Breng een bezoek aan de tentoonstellingen 'Agents of Concern' in Cultuurcentrum Hasselt (CCHA) en/of MAD Gallery. Kijk hier voor meer info

KRIEG presenteert Ben Van den Berghe en Alexey Shlyk

Met hun site-specifieke installatie transformeren de kunstenaars de tentoonstellingsruimte van KRIEG tot een oase waarbinnen ze escapistische esthetiek onderzoeken. In dit transformatieproces werden Van den Berghe en Shlyk geïnspireerd door de zoektocht van de Nederlandse monnik en architect Dom Hans van der Laan (1904-1991) naar de essentie van spirituele architectuur. Aan de hand van empirische experimenten ontwikkelde Van der Laan zijn ‘plastische getal’: een formule die de architect in staat stelt om ruimtelijke volumes in harmonie met elkaar te ontwerpen, als de tonen in een toonladder.

Geïnspireerd door Van der Laan’s methodologie startten de kunstenaars hun eigen onderzoek naar de manier waarop we (artificiële) ruimtes ervaren. Zo ontwikkelden ze hun concept van 'fotografische architectuur', wat resulteerde in een speelse en eclectische foto- en geluidsinstallatie.

Waar?: 
KRIEG
Campus Elfde Linie, gebouw C
Elfde-Liniestraat 25
3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD