MAD ABOUT ARTS? Maar nog niet beslist wat en waar je volgend jaar wil studeren? Schrijf je dan in voor onze infodag op zaterdag 9 maart (10:00 - 14:00). Kijk hier voor meer info

KRIEG EXPO

KRIEG expo met Assaf Gruber

The World is Round and People Meet in the Corners is het resultaat van Assaf Grubers onderzoek naar hoe politiek en kunst elkaar kruisen, en hoe dit zich vertaalt binnen instellingen. Gruber vestigt de aandacht op de menselijke verhalen en verschuivende ideologische waarden in de ‘coulissen’ van culturele instellingen. Zijn tentoonstelling bij KRIEG? bestaat uit de video-installatie Transient Witness, een sculptuur en een reeks van foto's. Zijn ensemble van werken confronteert kunstmusea met hun toekomstige rol in de samenleving en onverwachte verleden.

Transient Witness is een coproductie van Haus der Kulturen der Welt, Staatliche Kunstsammlungen Dresden, KRIEG? (Hasselt, België), Botín Foundation in Santander (Spanje), CCA Tel Aviv, en Outset Contemporary Art Fund.

KRIEG expo met Grace Ndiritu

Met Being Together voegt Grace Ndiritu een nieuw hoofdstuk toe aan haar onderzoek naar hoe mensen samenleven, met de première van An Idealized History (2007), een filmisch tableau dat twee historische momenten naast elkaar plaatst: het begin van de westerse beschaving, via een gereconstrueerde Griekse tempel in San Francisco, tot de apocalyptische toekomst weerspiegeld in Burning Man, een hedendaagse neo-tribe bijeenkomst in Nevada. Daarnaast is er ook een nieuwe fotografische raaminstallatie te zien, gebaseerd op de alternatieve kunstenaarsgemeenschap Drop City in Trinidad, Colorado.

Ter gelegenheid van deze solotentoonstelling publiceert KRIEG? het boek Being Together. A Manual for Living, een overzicht van een reeks van negen radicale pedagogische experimenten ontworpen door Ndiritu.

Being Together loopt gelijktijdig met Grace Ndiritu's solotentoonstelling Post-Hippie Pop Abstraction in ARCADE te Brussel (28/04 - 11/06/2022)

De tentoonstellingen is te bezichtigen tot 5 juni 2022 op weekdagen tussen 10:00 en 18:00.

Meer info

 

Waar?: 
MAD Gallery
Campus Elfde Linie, Gebouw G
Elfde-Liniestraat 25
3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD