MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen waar je na de zomer wil studeren?  Kijk hier voor meer info

Exposities KRIEG en BLITZ

PXL-MAD Hasselt presenteert van 18 november tot 23 december 2021 drie tentoonstellingen in eigen huis. 

BLITZ
De van Cuba afkomstige Carlos Caballero (1983) creëert een intense dialoog tussen (op de campus geproduceerde) zeefdrukken en een site-specific muurschildering. De tentoonstelling knipoogt naar radicale artistieke praktijken waarin het kunstwerk als object “opgaat” in de realiteit van verf en prints op de muur. Growing Vocabulary werd gecureerd door collega Luk Lambrecht (coördinator Vrije Kunsten). 

Met de projecten van Wesley Meuris en Ryan Gander neemt de KRIEG-programmatie een nieuwe start, onder de artistieke leiding van Pieter Vermeulen (docent Kunstactualiteit). KRIEG wil zich meer dan ooit profileren als university gallery door bruggen te slaan tussen tentoonstellingen, onderwijs en onderzoek. 

DE KOOI
Voor The Annotated Reader vroegen Ryan Gander & Jonathan P. Watts een reeks prominente figuren - waaronder hedendaagse kunstenaars, ontwerpers, schrijvers, muzikanten en zo meer - om zich voor te stellen dat ze de laatste trein hadden gemist, en welk stuk tekst ze dan bij zich zouden willen hebben. Het resultaat is een publicatie-als-tentoonstelling en tentoonstelling-als-publicatie met een indrukwekkende lijst van 281 personen die bijdroegen, o.a. Marina Abramović, Saâdane Afif, Sarah Lucas, Jonathan Monk, Hans Ulrich Obrist, Antony Gormley, Bob&Roberta Smith en Rosemarie Trockel. The Annotated Reader zal De Kooi tijdelijk omvormen tot een plek van interactie, discussie en reflectie, een alternatief leslokaal waar theorielessen kunnen doorgaan en de studenten worden uitgenodigd om over de inhoudelijke voedingsbodem van hun eigen praktijk na te denken. 

MAD GALLERY
Voor zijn soloproject Probes vertrekt Wesley Meuris vanuit een beeldende fascinatie voor de manier waarop spitstechnologie een verlengstuk vormt van ons menselijk ruimtebegrip maar het tevens ingrijpend wijzigt. Probes doet een licht schijnen op de “verticale blik”, op optische mechanismen die aan ons menselijk en zelfs planetair perspectief voorbijgaan, vanuit een zekere verwondering maar ook vanuit een verlangen naar herijking of heroriëntatie.

De tentoonstellingen zijn gratis te bezichtigen tot donderdag 23 december 2021, op weekdagen tussen 10:00 en 18:00 en op zaterdagen van 12:00 tot 18:00. Het dragen van een mondmasker is verplicht.

 

Waar?: 
PXL-MAD School of Arts
Campus Elfde Linie, gebouw C en G
Elfde-Liniestraat 25
3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD