MAD ABOUT ARTS? Maar nog geen beslissing genomen wat of waar je volgend jaar wil studeren. Kijk hier voor meer info

Expo Curat

De buitenlandse Erasmusstudenten van PXL-MAD presenteren hun werk in een gezamenlijke tentoonstelling CURAT, die reflecteert over onze drang naar zorgzaamheid. Het lijkt dat er de laatste tijd een zekere kilte in de mensheid is geslopen die zich dwingt tot een egoïstische kijk. Onze dagelijkse drang om onszelf te beschermen en onze autonomie te behouden, gaat helaas ten koste van ons emotioneel leven.

CURAT nodigt bezoekers uit in een ceremoniële setting waar dagelijkse handelingen van zorg worden uitgevoerd en geritualiseerd, en negatieve zelfperceptie en vergelijking worden omgezet in zelfacceptatie. Door religieuze dogma's te herzien, wordt zorgzaamheid onderzocht als een instrument om vormen van onderdrukking tegen te gaan die dagelijks worden ervaren.

De deelnemende kunstenaars Ane Oma, Michaela Psaila, Kertu Rannula, Ane Rubio stellen voor om zorg te beschouwen als een transversale methode bij het opbouwen van gezonde relaties, in een welgemeend pleidooi om zowel voor onszelf, anderen als het milieu te gaan zorgen.

Opening tentoonstelling: woensdag 19 januari 2022 van 14:00 tot 19:00.
Expo open: van donderdag 20 tot zaterdag 22 januari, telkens van 10:00 tot 18:00.

 

Waar?: 
PXL-MAD School of Arts
Exporuimte BLITZ
Elfde-Liniestraat, gebouw C
3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD