MAD ABOUT ARTS! Maar nog geen beslissing genomen waar je na de zomer wil studeren?  Kijk hier voor meer info

Doctoraatsverdediging Patricia Domingues

Patricia Domingues, onderzoeker aan PXL-MAD School of Arts en Faculteit Architectuur en Kunst van UHasselt, heeft het genoegen je uit te nodigen op de verdediging en de expositie van haar doctoraatsonderzoek ‘A Fracturing Practice’ op vrijdag 9 september om 13:45 in PXL-MAD, Gebouw G, Elfde-Liniestraat 25, Hasselt. 

13:45: Welkom
14:00: Online lezing door prof dr. Laura Forlano (onderdeel van Seminar Series, techniek Hogeschool PXL)
15:00: Koffiepauze
15:30: PhD Verdediging
17:30: Opening tentoonstelling*

Wil je de lezing en verdediging bijwonen, gelieve je dan hier in te schrijven:

Het uitgangspunt van Domingues' onderzoek komt voort uit de omgang met materialen en uit de disciplines sieraden, ambacht en metselwerk. Een ‘fracturing’ praktijk benadert fracturen en het proces van ‘fracking’ in een artistieke, geologische en technologische verkenning. De breuk wordt een metafoor van delen die tegelijkertijd en even deelbaar en ondeelbaar zijn.

Het verkennen van het idee dat materie, in plaats van een inert object te zijn, gevoelig is, is ingebed in het leven. A Fracturing Practice onderzoekt menselijke ontwikkeling zoals altijd en de reactie op wat al latent aanwezig is in de materialen en in de omgevingen zelf.

De interesse van Domingues is om te begrijpen hoe materialen en landschappen worden geknipt, gebroken en opgebroken en hoe de fragmentatie en de reconstructie van het landschap nauw verbonden is met de menselijke vaardigheden, technieken en technologieën. Verschillende technologische en conceptuele benaderingen van materiaal en digitale landschappen helpen Domingues om het werk vanuit verschillende perspectieven te fragmenteren.

Door middel van geschriften, sieraden, objecten en installaties, ontvouwt zich een technologische breuk waarin oude ideeën over vaardigheid en ambacht een dialoog aangaan met het huidige technologische en digitale discours. Ambacht en technologie zijn middelen van het in twijfel trekken van de caleidoscopische manieren waarop mensen zich verdiepen in schijnbaar verdeelde natuurlijke en kunstmatige omgeving.

* De tentoontelling is te bezichtingen tot 17 september op lesdagen van 09:00 tot 17:00, MAD Gallery, PXL-MAD, Hasselt.

 

Waar?: 
PXL-MAD School of Arts
Campus Elfde Linie, gebouw G
Elfde-Liniestraat 25
3500 Hasselt
Meer evenementen van PXL-MAD