MAD ABOUT ARTS! Maar nog niet beslist waar je volgend jaar wil studeren? Kom dan zaterdag 22 april naar onze OpenDeurDag.  Kijk hier voor meer info

Doctoraatsverdediging en opening expo Lore Langendries

Locatie

,

Op vrijdag 20 november om 16u verdedigt Lore Langendries haar doctoraatsonderzoek in de kunsten aan de Universiteit van Hasselt samen met de opening van de begeleidende tentoonstelling ‘FOCUS’ in het Modemuseum te Hasselt.

In haar onderzoek ‘HUNACTURING WEARABLE OBJECTS’ wordt de reproduceerbaarheid van machinale bewerking, een grote betrokkenheid van de maker en een natuurlijk materiaal gecombineerd. Via deze onconventionele fusie werden draagbare objecten vervaardigd die balanceren tussen het unieke en het seriële binnen een machinale context. Het neologisme ‘HUNACTURING’ vat dit samen: Human (menselijke ingrepen, menselijke toets) – Nature (natuurlijke/dierlijke materialen) – Manufacturing (machinaal proces: lasersnijtechniek).

Verschillende dierenhuiden werden gebruikt waaruit door Lore Langendries unieke fragmenten met expressieve structuren en/of kleuren werden geselecteerd. Weinig of veel haar, kort of lang haar, richtingsveranderingen en structuurveranderingen zijn verschijnselen die iedere dierenhuid en iedere soort bijzonder maken. Het gebruik van dierenhuiden in sieraden, die gedragen worden op het lichaam, wekt verschillende gevoelens op. Enerzijds is het afstotelijk een ‘harig’ object te dragen, anderzijds is het aantrekkelijk en wordt strelen een haast automatische reactie.

De belangrijkste artistieke resultaten van dit onderzoek, de sieraden die het resultaat zijn van een interactie tussen ambacht en industrie met een bijzondere aandacht voor het tactiele en het fysieke van ieder artefact, worden opgenomen in de tentoonstelling ‘FOCUS’ die van 21 November 2015 tot en met 10 Januari 2016 loopt in het Modemuseum te Hasselt.

Waar?: 
Doctoraatsverdediging
Stadscampus UHasselt
Martelarenlaan
3500 Hasselt

Expositie FOCUS
Modemuseum
Gasthuisstraat 11
3500 Hasselt
 

Meer evenementen van PXL-MAD