MAD ABOUT ARTS? Maar nog geen beslissing genomen wat of waar je volgend jaar wil studeren. Kijk hier voor meer info

Studio Interaction & Motion Design

Tweede Bachelor: je kiest de studio van jouw voorkeur

In het tweede bachelorjaar Grafisch Ontwerp worden de basis-competenties uitgediept. De student kiest één van de vier studio's en verfijnt zijn traject. Binnen jouw gekozen studio werk je aan projecten vanuit de vier clusters: copy, story, typo en concept. Creativiteit, ontwerp en vakbekwaambeid staan centraal in een tweede Bachelor.

MAD about Interaction & Motion Design?

Hoeveel keer ben je vandaag online gegaan? Was het nu op SnapChat, Instagram of eventueel zelfs Tinder? De apps die je hiervoor gebruikt zijn allemaal ontworpen door een interaction designer. Interaction design is niet meer weg te denken in deze snel evoluerende wereld. Dat de toekomst nog meer verweven zal zijn met het digitale is een zekerheid. De impact van deze digitale transformatie is groot.

Ben jij klaar voor het post-digitale tijdperk? In de studio Interaction & Motion Design leer je digitaal denken. Je leert de beste inzichten, skills en tools om een digitaal project tot een hoger niveau te tillen. Het accent ligt hierbij op beeld en concept maar altijd door rekening te houden met het gebruiksgemak voor een veeleisende gebruiker. Door middel van gamification en serious Play zorgen wij ervoor dat shoppen op een e-commerce website geen saaie ervaring hoeft te zijn. Binnen motion design leer je de meest hippe 3D video-animaties te maken voor de volgende TV-trailer op Netflix. Op donkere dagen zorgen wij voor de verlichting via indrukwekkende videomapping op iconische gebouwen. Verder spelen we met Virtual Reality en gaan we op zoek naar de grenzen van Augmented Reality.

Derde Bachelor: je specialiseert binnen je atelier

In het derde bachelorjaar Grafisch Ontwerp staat specialiseren, experimenteren en onderzoek centraal. Er wordt naar een evenwicht gezocht tussen een traject van onderzoekend ontwerpen waarin bestaande begrippen, strategieën, concepten in vraag worden gesteld enerzijds en een probleemgestuurd model binnen de gekozen specialisatie anderzijds. De bacheloropleiding tot Grafisch Ontwerper wordt afgesloten met een bachelorproef (semeseter 2) die bestaat uit een bachelorproject en een bachelorpaper. Voor je bachelorproef kan je ook kiezen voor de studio Beelddenken. Dit is een vrijere opvatting binnen de discipline Grafisch Ontwerp.

Master: je experimenteert, ontwikkelt en ontwerpt vanuit een onderzoekende houding in functie van je masterproef

Doelstelling van de masteropleiding Grafisch Ontwerp is de competenties van de student met een bachelordiploma Grafisch Ontwerp verder te ontwikkelen, specialiseren en valoriseren. Tijdens semester 1 volg je een werkveld- of onderzoeksstage en kies je een masterstudio. Vanaf semester 2 werk je enkel nog aan de masterproef. De student formuleert een vraagstelling van vormelijke of communicatieve aard, in een culturele, maatschappelijke of commerciële context. Via een onderzoekstraject realiseert hij een authentiek artistiek vormelijk (masterproject) en inhoudelijk schriftelijk (masterscriptie) project.

Pre-Master

Voorbereidingsprogramma's
Indien je reeds een academisch bachelordiploma behaald hebt, kan je via een voorbereidingsprogramma doorstromen naar een masteropleiding. Een voorbereidingsprogramma kan worden opgelegd als je niet in het bezit bent van een diploma dat op rechtstreekse wijze toegang verleent tot de opleiding waarvoor je je wenst in te schrijven. Als je een voorbereidingsprogramma gevolgd hebt, ontvang je geen bachelordiploma. Je ontvangt enkel een attest dat toegang geeft tot de betreffende masteropleiding.

Kijk hier voor meer info

Schakelprogramma's
Indien je reeds een professioneel bachelordiploma behaald hebt, kan je via een schakelprogramma doorstromen naar een masteropleiding. Het schakelprogramma beoogt het bijbrengen van de algemene wetenschappelijke competenties en wetenschappelijke disciplinaire basiskennis.

Kijk hier voor meer info

Docententeam

De begeleidende docenten staan naast hun onderwijsopdracht of in het werkveld als ontwerper of zijn actief als onderzoeker: Bob Dekkers, Eli Prenten, Piet Seurs en Krista Smeets. De Studio Interaction & Motion Design is momenteel op zoek naar een nieuwe docent/collega voor een aanstelling van 50%. Interesse? Stuur een mail naar Piet.Seurs@PXL.BE.

Meer info: contacteer Johan Vandebosch (Johan.Vandebosch@PXL.BE), coördinator Grafisch Ontwerp

Bedenkers en vernieuwers van eigen huis.

Michel Brouwers: Owner / Creative Director @ Designskills
Stephanie Engelen: Motion Designer @ Sabouge
Saskia Hannon: Webdesigner @ Inventis
Ellen Hermans: UX/UI Designer @ Appwise x Wisemen
Stijn Jacquemyn: Creative Director @ Kunstmaan
Kristof Massoels: Motion Graphics @ TBWA/Belgium / Owner @ Stories By Light
Stefan Oury: Solving business problems with digital strategy & design @ RCA
Lies Pauwels: Digital Designer, UX/UI & Branding @ Born Digital
Frederik Severijns: UX- & UI designer, User Centric Design thinking, Digital Design @ TBWA / Owner @ petillant
Johan Simons: Owner @ Pure Communication
Micha Vanheusden: Interaction Designer / Webmaster @ Mediahuis
Katrien Vandecruys: Owner @ Lex & Turner
Christoph van Ochten: UX/UI & Interaction Designer @ App Founcdry